Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kaikki on rikki

Kaikki on rikki
Jarin sanojen mukaan kaikki oli rikki eilen... Lähdimme Bornholmista sunnuntaina pilvisen sään vallitessa. Alussa moottorointia 6 tuntia, sitten kryssituulta ja lopulta Siksakilla. Matka ei edennyt lainkaan mutta tuuli oli sopiva, Rygenin kiertäminen kesti kauan, Ja aikaa oli. Kartta loppui plotterista Tanskan rajalla ja ajoimme sisällä olevien ipadien kanssa. Nähtiin tähän mennessä suurin tuulimylly puisto, 80 kpl. Maanantaina aamulla vastaan tuli Joanna Saturna. Maanantaina illalla kumma käry oli sisällä. Syyksi selvisi kuumentunut startti akku. Samalla virrat pois ja keula purje auki. Samaan aikaan ukkosrintaman reuna lähestyi ja tuuli oli yht äkkiä 12 m. Myöhemmin Kielissä Asentajakipparit saivat diodisillan vaihdettua, tilanne ohi. Uusi kahvinkeitin sai lähdöt, se tod.näk. aiheutti diodin rikkoutumisen. Järjetön laitos se olikin, tunti kahvinkeittoa ja tulos 4 kuppia kahvia. 
Plotterin kartan puuttuminen oli toinen ongelma. Jari oli ladannut kartat, mutta ei ilmeisesti oikein. Kartan kortti vietiin liikkeeseen ja se näytti toimivan oikein. Yritetään siis uudestaan... Ostettiin alan liikkeestä samalla Ranska ja Espanja lisää karttaa. Mukaan tarttui muutakin kivaa, kuten Jarille uusi munalautanen :)
Eilen illalla kanavan viereen pääsi helposti. Muita purjehtijoita oli meidän suuntaan vähän, toiseen suuntaan menijöitä oli tosi paljon. Sää on ollut ärsyttävän huono. T-paita keliä on ollut n 2 tuntia yhteensä. Perjantaiksi on luvassa 27 astetta. Toivotaan, että se osuu reitille. Huomenna lähdetään Kanavalle. Toivotaan hiljaista tuuletonta matkaa. Kenties grillausta, nam. Pitänee lähteä kauppaan ostamaan sopivia kyljyksiä tms. Nyt on ennen juhannusta ostetut ruoat loppu. Ne kestivät juuri kuten oli suunniteltu. Seuraavana blogipäivitykset varmaankin Amsterdamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti