Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Länttä kohti

Länttä kohti
Kielin kanavassa Brunsbuttelissa oli enemmän lomatunnelmaa kuin aikaisemmin tällä matkalla. Ilma oli lämmin ja aurinko paistoi. Suuntasimme kävellen kaupunkikierrokselle, n 10 km pitkin kanavien rantaa ja kauppaa josta saimme seuraavien päivien ruoat ja kenties vähän kaljaakin. 
Illalla kävi minulle pikku äksedentti, vene tuli meidän venettä kohti ja ajoi poijun päälle ja meidän veneeseen. Työsin venettä pois meistä...onnistuin..putosin veteen. Jep ja roikuin työntämässäni veneessä. Kuka haluaisi mennä Kielin veteen, ruskeaan ja ällöttävään???
Noh..suihku veneessä ja seuraava rannassa, ehkä jään henkiin!?




Satama oli kiva ja nukuimme hyvin.  Hyvän yön jälkeen piti ymmärtää oikein vuorovesitaulukkoa. Täydellä vedellä ,tietyssä ajassa, virta kääntyy ja vie eteenpäin. Toisessa se vie lujaa väärään suuntaan vaikka takaperin, sekin nähtiin.  
Seuraava määränpää oli Cuxhaven. Vuoroveden takia valitsimme sen, outoa ja uutta. Hyvä, että Jari sai käännettyä veneen hurjassa virrassa kohti satamaa.  Kaupungissa ei ollut mitään erikoista, paljon lauttaliikettettä kohti hylkeitä. Mekin näimme pari ihan läheltä.



Luulimme lähtevämme kohti Hollantia mutta pääsimme Borkumiin, Saksaan. Tuuli kääntyi yöllä kohti länttä ja muuttui mahdottomaksi meille. Onneksi turvasatamaan pääsi yöllä klo 5.30. Maanantai päivä piti levätä koska edellisenä yönä ei nukuttu ollenkaan. Kävimme keskustassa taksilla ja tultiin takaisin bussilla. Turistihiekkarannat olivat pitkät ja tyhjät, ilma ei ollut suosiva.
Ensimmäistä kertaa näimme Borkumissa suomalaisia veneitä. Toivottavasti näemme heitä uudestaan.
Borkumista lähdimme aamulla klo 6.20 jotta ehdimme seuraavaan satamaan, 76 mailia ennen hämärtymistä ja ennen väärää vuorovettä. Täydellinen tuuli 120 astetta takaaa vei meitä täydellisesti melkein 7 kn nopeudella. Päivä purjehdukset ovat täydellisiä, lepoa yön pimeistä tunneista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti