Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Bornhom, Rönne

Bornholm, Rönne
Matkaa tuli Venspiltsistä tänne Rönneen 295 mailia. Vähän yli 2 vrk joka meni ensimmäisen vuorokauden osalta mukavasti purjehtien, toinen moottorilla. Yöllä ajovahtivuorossani näin plotterista 12 laivaa lähestyvän. Kahta piti seurata tarkkaan koska kohtausvaara oli mahdollinen. Väistin niitä mutta 7 seuraavaa laivaa muutti kurssinsa meidän takia. Laivaväylän ylittäminen hitaalla etenemisvauhdilla on vaikeaa. Kiitos öisille vahdelle laivoissa. 
Bornhomin rantaa lähestyessämme päivällä, rannan tuntumassa päästiin jälleen mukavalle sivutuulelle. Melkein hellettä hetken Hammerhavnin tuntumassa mutta ei kauaa, ajattelimme kesän jo tulleen. Diesel oli lopussa, pakko oli ajaa hiljaisella kierroksilla joka kone ei olisi haukannut ilmaa ryskyttävässä vasta aallokossa. Ajoimme eteläiseen satamaan, hyvän kauniin sataman luulossa. Eipä ollut vaan matkustaja/rahtilaivojen täyttämä dieselin hajuinen paikka. Diesel laituri oli kartan kertomassa paikassa. Soitimme marineron avaamaan hanat...kallista on kuin Suomessakin. Siirryimme Rönnen pohjoiseen satamaan joka oli jotain muuta. Täynnä saksalaisten veneitä.  Onneksi ystävällisistä apua saatiin, paalut ja sivutuuli eivät olleet helppo yhdistelmä. Bongattiin yksi vene Ahvenanmaalta ja myöhemmin puhuinkin heidän kanssa, huom! Ihan ruotsiksi :)
Tähän satamamaksuun kuului vesi, suihku, netti ja sähkö hintaan 210 dk. Kävelimme kaupungilla, pesimme vaatteita, miehet tekivät ruokaa ja katselimme sadetta. Huomenna matka jatkuu kohti Kieliä , matkaa n 170 mailia. Katsotaan mihin taas päästään. Huomiseksi on luvassa sadetta lisää, paljon rahtilaivoja ja varsinkin yöllä pelottavaa tunnetta, vaikka ais tietääkin niiden suunnat.
Kiitos viesteistä sieltä Suomesta, lisää saa laittaa, niitä on kiva lukea <31 kommentti:

  1. Piti tulla tnne lukemaan blogianne kun Ninni ja Make kertoi että nyt se teidän suuri seikkailunne alkoi.. Hyvää ja ikimuistoista seikkailua teille. : ) t.Villen kummitäti eli Ninnin isosisko ja Maken käly

    VastaaPoista