Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

maanantai 23. helmikuuta 2015

Guadeloupe ja ensimmäiset vieraat

Oltiin oltu 2,5 kuukautta kahdestaan ja oli kiva saada vieraita. Eeva, Jukka ja Valtteri Pitkänen Sindbadista tulivat lomalle. Heidän lento oli Pointe Pitreen Guadeloupelle pe 13.2. Me itse saavuimme satamaan samana aamuna yön yli purjehduksen jälkeen Martiniquelta. Matka kesti 23,5 tuntia ja oli 119 mailia. Molempien matkaväsymys oli samaa luokkaa. Käytiin illalla kävelemässä rantaa pitkin ja syömässä iltapalat.
Aamulla oli aurinkoa ja käveltiin Pointe Pitren keskustaan. Kalatori on erilainen nähtävyys. Olikohan kaikki sinisetkin kalat syötäviä?  


Saarella on karnevaaliaika ja kulkueita tuli vastaan kadulla isolla metelillä.
Viikon ruokaostokset käytiin hankkimassa yhdessä. Kaksi kärryllistä hintaan 350€. Ennen lähtöä käytiin vielä syömässä hampurilaiset rannan yhdessä ravintolassa. Matka olikin pitkä ensimmäiseen kohteeseemme, kokonaiset kolme mailia :) Ilet du Gosieriin.
Kolme metriä vettä veneen alla, kirkasta ja lämmintä kuten tähänkin asti. Toisena iltana vietiin grilli rantaan ja illan pimetessä grillattiin vartaita. Nam! 

Toinen matkakohde oli Marie Galanten saari ja Baie de St-Louis. Rantakadut ja laituri olivat tyhjiä. 


Syömässä käytiin rannan punaisessa ravintolassa. Vähän kuiva oli annos, tässä Mahimahia. 


Lähes kaikki muut ravintolat olivat kiinni, oli karnevaalit. Aamulla saatiin niistä pieni annos kun klo 5 meteli alkoi ja päättyi klo 7. Ei lähdetty rantaan katsomaan millaiset menot oli tällä kertaa. Toisena päivänä grillattiin kanan siipiä ja uitiin läheisellä rannalla.

Eteenpäin lähdettiin taas ja tällä kertaa päästiin purjeilla komeasti. Tuuli yltyi loppumatkasta ja keulapurjetta päästiin reivaamaan. Jukka sai surffata isoilla aalloilla. Les Saintes saaret ovat vaihtelevat. 


Suurimmassa lahdesta on ankkurointikielto ja vaikka kuinka yritimme etsiä vapaata poijua, ei sitä löytynyt. Menimme ankkuriin Terre de haute saaren sokeritopan Le Pain de sucre viereen. Esitteistä selvisi, että se on luonnon akvaario. Valtteri ja Eeva tekivät ison kierroksen snorklaamalla ja näkivät paljon erilaista kalaa.


Toisena päivänä kävelimme kylälle edestakaisin noin 5 km. Myöhästyimme jälleen lounaasta. Täälläkin ravintolan keittiöt menevät kiinni klo 14. Kaunis ja vilkas kylä, ihan toisenlainen kuin Marie Galantessa. 


Löydätkö pari liikkuvaa kuvista?

entä tästä?

Viimeinen yhteinen satamamme oli Basse Terressä, Riviere Sens satama. Illalla käveltiin keskustaan ja takaisin. Yhtään ravintolaa ei ollut auki. Olimme liian aikaisin liikenteessä mutta kun pimeällä ei näe mitään...Satama- altaasta löytyi mukava ravintola Barracura. Hurrikaani tuhosi sataman v 1999, nyt laiturit oli uusittu. Rannan palvelutasossa olisi ollut parantamista vielä (=wc ja suihkut). Jokaiseen oveen oli oma avain... Oven takan oli homeinen koppi.... Rannan baarissa oli bileet ja musiikki soi täysillä klo 22-04. Olipa mukava meteliyö. Sataman vieressä oli ranta joka oli hieman erilainen kuin muut. Saari on tummaa laavaa ja siitä on aikojen saatossa tullut rannalle n nuppineulan nupin kokoisia pyöreitä kiviä/hiekkaa kuin mannaryynejä. Olimme rannalla ja uitiin kirkkaassa syvässä vedessä. Viimeiset auringonsäteet kotiin lähteville.Viikko vierähti nopeasti. Sää oli vaihteleva. Vettä satoi joka päivä ja yö, monta kuuroa. Ja välissä aurinko paistoi kuumasti. Oli kiva tehdä yhdessä ruokaa ja kokea uusia paikkoja. Valtterille erikoiskiitokset K-tehtävien suorittamisista ( esim kuljettaja, kantaja, kaapittaja jne).  Kiitos Jukka- kokille maistuvista lihoista ja Eevalle ranskan kielen tulkkina olemisesta. Ilman Sinua olisimme olleet pulassa. 

Meillä matka jatkui kohti Guadeloupen pohjoisosaa Deshaies lahteen. Kävimme kirjautumassa pois maasta ja matka jatkuu Antiqualle. Vene pitää nostaa ylös ennen kuin seuraavat vieraamme Sirpa ja Seppo tulevat 28.2.23.02.2015 Kapteeninpalsta ( Eli kapulla on asiaa)

Joo!  Pitkäset vieraina ja kivaa oli, JPB oli varustautunut ( varautunut hyvin: Oli erillinen putkikassi, täynnä kaikenmaailman varaosaa ja työkalua.) Pettymys oli sanoinkuvaamatonta, kun selvisi että apua ei tällä kertaa tarvittukaan....Mitä nyt varaosia mm. Uusi vaihteisto ja varahihna autopilottiin....Erityiskiitokset niistä vielä Jukalle. 


Ekakerta meilläkin vielä täällä Caribialla ja vähän vaikeata viedä Frendejä jonnekin, missä ei olla itsekään vielä käyty? Mutta  pääasiassa täällä tosiaan ollaan rannalla veneellä (Chiara) parkissa biitsin  edessä...Marinat tylsiä ja kuumia, myös kalliita? Palvelut välillä ihan hanurista? 
Parasta taas oli: Biitsillä Grillaaminen ja zimmaaminen vuoronperään!  Ja Sindbadilaisethan tunnetusti maailman parasta settiä! 


Telakka kutsuu:  nyt ennen kun Seppo ja Sirpa tulevat! Sinkit irronneet ja siis jo kiire...Yritetään saada kaikki muutkin telakkaduunit parissapäivässä tehtyä! ( Vahaus,peräsimen- ylälaakerin voitelu,(säätö) lokin ympäristön puhdistus, huoltomaalaus ( Antifouling, 2-kertaan) ym.ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti