Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Espanjaa länteen

La Coruna
Viimeisenä iltana löysimme ravintolakadun. Muutaman tapaksen uskalsin tilata Sevillan ruokasana varastolla.
Tosi suuret annokset, jäi vähän syömättä, hinta n 10€.La Corunan jälkeen luvattiin toisillemme olla lomalla.  Sää ei ole kanssamme samaa mieltä. Corunan jälkeen aurinko on paistanut n 3 tuntia neljässä päivässä.  Corunasta ajoimme 37 mailia kohti Laxea. Ihana ankkurilahti uimarannan edessä, kalastajasataman vieressä. Vesi oli kirkasta, veneen alla vettä on n 7 metriä vettä ja pohjan kaikki (ei mitään) näkyy selvästi. Vaalea hiekka joka kuin pulveria. Ajoimme vähän erilleen muista ankkuroiduista veneistä, yli aallonmurtajankin. Veneemmehän on tunnettu "heilumaan" tuulessa. Ensimmäinen ilta=täydellistä. Aurinko paistoi 2 tuntia ennen kuin se putosi nukkumaan. En jaksanut lähteä rantaa edes tutkimaan. Jari meni kumiveneellä rantaan  joka oli pakattu veneen kannelle matkan ajaksi. Perässä vetäen se hidastaa matkaa ja sateella/isolla tuulella täyttyy vedestä. Merelle tuli viereemme ja illalla, auringon jo laskettua kävimme heidän veneellä skumpalla. Markun ja Tian pitää olla Lissabonissa 18.8. joten näemme heidät seuraavan kerran tod.näk siellä, meillähän kiirettä ei ole.


Toinen päivä oli sateinen. Yöllä vene pysyi toivomassamme suunnassa/suunnissa.  Mutta päivän aikana tuulen suunta vaihtui ja uidessa huomasimme kumiveneen moottorin olevan kiinni uimarannan rajapoijussa. Plumpsis ja olin irroittamassa moottoria. Ankkuriliinaa kiristettiin 10 metriä. 
Kävimme katsomassa rannan perjantai markkinoita. Jarille löytyi uusi helle hattu 5 €(vaikka siitä ei ole tietoakaan) ja uusi lompakko 2€. Uusi herätyskello löytyi myös 5€, raksuttaa valitettavasti, joten veneen keulaan kelloa ei viedä.

Ilme ei valitettavasti kerro onnellisuutta uudesta hatusta :)

Illalla syötiin pizzaa. Toiseksi paras tällä matkalla.

Myrsky teki tuloaan Caribialta. Brenda hurrikaarin matka menee aivan Espanjan rantoja hipoen kohti Englannin kanaalia. Ankkurimme ei kestäisi 4 metrin aaltoja päätimme jatkaa matkaa länteen kohti Camarinasta. Vain 18 mailia matkaa seuraavaan vuonoon. Menimme laituriin varmuuden vuoksi. Tänne luvattiin 40-50 knotsia tuulta ja 4 metrin aaltoja. Satama-allas oli kalastajien eikä siitä huolehdittu lainkaan. Roskaa, mädäntyneitä kaloja ja limalöllöä kellui satama-altaassa. Hyvät kaupat löydettiin kaupungilta ja roudattiin juomia veneeseen. Illalla tuuli yltyi ja ennuste toteutui. Onneksemme iso aallonmurtaja ja kalastajien halli suojasi hyvin. Vantit vinkuivat ja aallot keikuttivat venettä koko yön. Perässä tuli vesisade joka jatkui sunnuntaina.Masentavaa on, että sää ei todellakaan ole ollut periin viikkoon kuuma. Lämmin kyllä, että shortseilla voi olla. 
Hauska yksityiskohta: Yöllä kun pumppaa vessaan vettä, tulee pönttöön tähtiä! Planktonit ovat meressä fosforia sisältäviä ja loistavat pimeässä. Vedä vessa ja saat nähdä tähtiä :)

Huomenna jatketaan matkaa lähteen jotta päästään etelään Finnisterren taakse. Tiistaina sataa taas vettä...


4 kommenttia:

 1. Kylläpä teitä nyt tuulet ja sateet vaivaavat. Olen kastunut kerran välillä La Coruña - Portugalin Lagos. Parina viimeisenä päivänä on aamulla sumu vaivannut niin, että on ollut tutka-ajoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että täällä ei ole aina tälläistä. Olet päässyt jo pitkälle. Perässä tullaan. Madeiralla olemme suunnilleen syyskuun toisella viikolla.

   Poista
 2. Hyvän matkan toivotukset s/y Chiaran miehistölle! Riaksilla kannattaa viettää aikaa ja purjehtia upeilla lahdilla.

  s/y Katariina, Ilkka ja Sinikka

  http://sykatariina.wordpress.com/2013/08/
  http://koti.tnnet.fi/tuulenkyla/Pinta/lokikirja10.htm
  http://koti.tnnet.fi/tuulenkyla/Pinta/lokikirja11.htm

  VastaaPoista