Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

torstai 14. elokuuta 2014

Hiekkarantaa ja satamaa

Finisterre

Menimme jälleen upealle hiekkarannalle, ankkuri veteen 7 metrin vedessä, oli nousuvesi. Tuuli pohjoisesta n 8 m/s ja tuuli kävi aika paljon rantaveteen. Aurinko paistoi ja oli lämmin. Teimme tortilloja veneessä ja katsoimme leffan Peerin kokoelmasta. 3 ruotsalaista venettä on matkannut meidän kanssa samaan tahtiin. Ruotsalaiset veneet olivat aalonmurtajan suojassa, ihmettelimme miksi, olihan upea rantakin tarjolla. Yöllä tuuli kääntyi etelään keinutus alkoi ja yö kuunneltiin tuulen kasvamista. Kello 7.30 hermot pettivät, vettä oli 2,5m. Nostimme ankkurin ja siirryimme ruotsalaisten viereen. Jatkettiin unia. Olimme katsoneet säätiedot kolmesta eri paikasta eikä niissä luvattu tapahtunutta. Vuonojen jyrkät rannat saattavat tehdä paikallisia tuulia. Mutta mistä ruotsalaiset sen tiesivät?

Finisterren majakka jonne pääsi kävelemään kylästä.

Toisenä päivänä halusimme tietysti majakalle joka ohitettiin. Aamulla alkanut sade muutti suunnitelmat.

Vuoren huippua ei edes näkynyt. 

Siis kävelemään kylää ja rantaa ympäri

Tuolla olemme pienin purjevene oikealla, vasemmalla ruotsalaiset.

Ensimmäisen yön ranta kaukana.

Muros
Seuraava vuono oli 19 mailin takana ja vihdoin pohjoistuuli vei meitä purjein eteenpäin. Meinasimme mennä ankkuriin, mutta 12 m/s pohjoistuuli ankkurilahdessa.. ei... Lahti oli myös erikoinen. Rannassa 1 metri vettä, sitten 3 m ja sitten koko ankkurilahti 16 metriä. Muutama vene oli ankkurissa, mutta me päätimme mennä satamaan joka oli tehty 2012.  Tuuli puhalsi sisään veneeseen vauhdilla oli mukavampaa laittaa luukut kiinni kun olimme ensin käyneet ilmoittautumassa ja kaupassa.
Tänään torstaina teimme ennätyksen ja olimme lenkillä lahden ympäri ennen klo 11. Veneessä nukuttaa paljon. Yöunet ovat 9-12 tuntia. Oli laskuvesi ja lahden pohjukka on näkyvissä. 
Simpukan kerääjät olivat töissä lahdella.Myynnissä oli talojen lisäksi tälläinen

Täällä on siistiä ja kaupat ovat hyvät. Huomenna on pyhäpäivä, olisikohan Pyhän Marian päivä. Saa nähdä millaista juhlaa on tulossa. Istun nyt satamakonttorin takapihalla. Tänne on tehty ulkosuihkut omiin koppeihin. niissä ei tule kuuma kuten sisäkopeissa. Puutatarha on ns japanilainen. Täällä toimii netti. 


Tässä uusi koti ikkuna :) ?

Nyt katsotaan säätiedot ja mietitään mitä tehdään huomenna. Lauantaiksi on luvassa pieni myrsky.2 kommenttia:

 1. Paikallisen sään voi katsoa Espanjan ilmatieteenlaitoksen sivulta, esim. Muros
  http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/municipios/muros-id15053

  Tuuli on kilsoissa. Mitä säälähteitä käytätte?

  Terveisiä Las Palmasista.

  VastaaPoista
 2. Moi, katsomme yr.no, passage weather ja windguru tai foreca. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista