Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

torstai 23. heinäkuuta 2015

Kotona jälleen

Olimme Elisaaressa klo neljä aamulla perillä. Unien jälkeen sy Annelia: Sirpa ja Seppo tuli viereemme kymmenen jälkeen. Vuokrattiin perjantaina soutuvene ja laitettiin perään oma perämoottori. Vene kulki lähes plaanissa neljä henkeä ja koira kyydissä. Oli outoa käydä kaupassa jossa ymmärsi muiden puheen. Ajattelin kaikkien puhuvan minulle. Pienessä lähikaupassa asiointi kesti hieman pidempään. Suomiherkkujani pääsi ostoskoriin: piimä, viiliä ja ruisleipää.

Kaikki reissulla käytyjen maiden liput (20 kpl) nostettiin ylös juhlaliputukseen.

Viereemme tuli seuraavaksi saimaannorppa Sirius: Peer ja Riia ja sy Mermeid: Pekka. Yllättäen myös sy Zippolino: Kaj ja Sonja tulivat Elisaareen. Käytiin saunassa ja uimassa hyisessä meressä. Grillauksen jälkeen ennen puolta yötä Netta pääsi autollaan vastarannalle ja haimme hänet soutuveneellä. Olipa ihana nähdä rakas lapsi pitkästä aikaa. Lauantaina saatiin kyyti Hannun busterilla vanhalle Essolle. Takaisin veneelle tullessa sadekuuro kasteli meidät kunnolla. Jukka ja Pekka tulivat autollaan samaan aikaan vastarannalle ja hain heidät soutuveneellä. Saunassa meitä olikin tosi monta ja lauteella vuoroteltiin. Ja taas grillattiin ja taidettiin tanssiakin Simdbad-grillillä.

Sunnuntaina katsoimme Netan ja Jukan kanssa leffoja. Pekka lähti Mermeidin Pekan mukana purjehtimaan kohti Helsinkiä. Illalla sy Julies: Hannele, Jukka, Meeri ja Heljä tuli yllättäen Elisaareen. Kummityttömme Heljä ja kohta eskarilainen Meeri ovat kasvaneet hurjasti vuoden aikana. 
Maanantaina kiersimme luontopolun ja Tammilehdon. 


Sy Eveliina: Riitta ja Vellu tuli maanantaina Elisaareen yllättäen ja puolen vuoden suunnitelman mukaan aikataulussa sy Marianne: Ansku ja Sauli. Taas saunottiin ja grillattiin. Mitä muuta Suomen kesässä voikaan tehdä?

Matkalla olimme noin 13 kuukautta. Kävimme 93 satamassa tai ankkuripaikassa. Matkaa tehtiin noin 13500 mailia. Parasta aikaa oli olla Karibian vesillä. Turkoosi, kirkas ja lämmin meri oli siellä parasta. Toivottavasti suunniteltu veneen vuokraus ja loma onnistuu siellä parin vuoden päästä. Seuraava pitkä matkamme omalla veneellä, sitten joskus, on välimerelle, 

Kiitos, että olet ollut mukana matkallamme kyydissä tai lukijana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti