Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

lauantai 2. toukokuuta 2015

Bermuda

Satama on kallis mutta kaikki on helpompaa. Hintaan kuuluu vesi ja sähkö. Kuulimme, että saaren muissa satamissa hinta on jopa 4,5 dollaria/ jalka ja sähkö sekä vesi vielä erikseen. Yli tupla hinta meidän hintaan verrattuna!

Vieressämme ollut suomalainen vene, Dyssel odotti yli kaksi viikkoa sopivaa sääikkunaa lähtöön. Sopiva ilma oli sunnuntaina iltapäivällä. Heidän blogiaan voi lukea: www.sandi.fi.  

Dyssel lähdössä, Arimo on puomin takana piilossa.

Sataman omistajan veli Bernhard huolehtii ja välittää vieraistaan. Kolmantena aamuna, maanantaina, hän oli laiturilla tapansa mukaan ennen yhdeksää. Hän kysyi olemmeko menossa pesulaan? Antoi kaksi 10 Bermudan dollarin seteliä. Näillä pitäisi pystyä pesemään pyykit. Joo, mutta vasta noin tunnin päästä. Ok, sopii. Hänen piti mennä vaimon kanssa aamuteelle ensin. Kymmeneltä herra tuli pihaan autollaan. Otti meidät kyytiin. Ajeli hieman lähistöllä ja vei meidät kotinsa pihalle. Kertoi elämästään ja saaresta. Hän on syntynyt saarella ja ollut naimisissa 53 vuotta. Hän moikkaili lähes kaikkia ajomatkalla. Uskomattoman ystävällinen ja energinen herrasmies.
Pesula

Kuvia st. Georgesta
Kaikki katot ovat valkoisia ja betonia. Vettä kerätään kattojen avulla talojen alla oleviin kellareihin.Kiertelimme saarta busseilla ja yhteyslaivoilla. Saarella on n 70 000 asukasta jotka takaavat hyvän liikenneverkoston. Saarella on eteläinen ja pohjoinen tie sekä keski tie. Ei ole tarvinut keksiä omaperäisempiä nimiä. Kirkkokadulla oli kirkko joka korttelissa, sairaalakadulla sairaala ja paljon terveydenhuoltoon liittyviä yrityksiä. Hienoimmat rannat löytyivät saaren lounas puolelta. Bussi/laiva Matkat maksetaan postista ostettavilla lipuilla, 15 lippua 37$. Ei ole kallista. Talot ovat erittäin siistejä eikä hökkelialuita näkynyt.

Hamilton, hieno tuulimittari

Hamilton, skoottereita oli tosi paljon saarelaisten käytössä


Royal Naval Dockyardilta kuvia:

Yhteyslautta, vauhti 33 solmua


Ympäri saaren meni joskus rautatie, sen vanhasta reitistä oli tehty kävelypolkuja. Oheisia viittoja opasteina.

St.George, muistomerkki

Täällä kaikki on kallista turistille. Syykin selvisi. Palkansaaja ei maksa veroa työstään. Kaikki vero kerätään myynnistä, tuotteista. Muutama esimerkki: vesikanisteri 5 litraa maksaa 7 dollaria. Edellisillä saarilla vesi maksoi n 1,5$. Viinipullo halpaa chileläistä 11 $, Suomessa 6,5€. Leipä 4,5 $. Useat hedelmät maksoivat 7$ kilo. Kävimme kaupassa ostamassa ylitys ruoat, kaksi kärryllistä 1000$. 

Gastimme Harri Nieminen tuli lentäen saarelle torstai iltana. Perjantaina kävimme Royal naval Dockyardialla bussilla ja tulimme yhteyslaivoilla saaren pääkaupunkiin Hamiltoniin. Etsimme pitkää USB kaapelia satelliittipuhelimeen jotta se saadaan liitettyä tietokoneeseen. Sy Pantheralta saimme paljon apua ja ideankin säätietojen saamiseen veneelle. Ehkäpä blogissa on pidempiä juttuja ylityksellä? Kiitos Maiju ja Juha! 


Oli lämmintä vettä ja sinkit pohjassa paikoillaan.

Kaikki ihmiset ovat olleet uskomattoman ystävällisiä, avuliaita, puheliaita ja kohteliaita. Ainutlaatuista hyväntuulisuutta, jopa laitapuolen kulkijat tervehtivät. Kaupoissa on koululaisia ja eläkeläisiä pakkaamassa tavarat kasseihin. Heille annetaan tippi erikseen. Kassahenkilökunta ilmoittaa kohteliaasti asiasta. 


Nyt on jälleen aika jatkaa matkaa. Lähdemme tunnin päästä merelle kohta Eurooppaa ja Azorien saaria Hortan satamaan. Matka aika on 14-17 päivää, ehkä. Lähetä meille viestejä satelliittipuhelimeen. Ohjeet ovat edellisissä jutuissa. Nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti