Matkavene

Matkavene
s/y Chiara

perjantai 5. joulukuuta 2014

Lähtö jännitystä

Moganista lähtemiseen, maanantai aamulle jäi monta tehtävää. Myrsky oli poissa. Sunnuntaina tekemämme ostokset Superdinosta tulivat n klo 10.30. Kuljettaja kantoi kaikki 25 kassillista ruokaa veneeseen saakka ja Jari raahasi 15kpl kahdeksan litran vesitonkkaa.


Yritin käydä postissa, se onkin auki vain klo 11.30-13. Yritin ostaa puukkoja rautakaupasta. Tarjolla oli paljon keittiöveitsiä mutta ei moran tyyppistä lainkaan. Kävin apteekissa hakemassa lääkkeeni, se sentään onnistui. Kävin myös maksamassa satamamaksut.
Kaikki ostokset kirjattiin varastokirjanpitoon jotta tiedetään mitä sohvan alle kätkeytyy ja mitä ruokaa voidaan tehdä. 

Puerto Moganista pääsimme lähtemään ma klo 13. Säätiedotus lupasi kohtuullista tuulta luoteesta ja myöhemmin pohjoisesta ja sitten koillisesta. 
Ajoimme puoli tuntia koneella. Tuuli kasvoi kasvamistaan. Rannikoiden tyypilliset runsaammat tuulet vaivasivat jälleen. Isopurjeeseen 2. Reivi ja keula auki vain puoliksi. 60 asteen kulmalla mentiin Teneriffan eteläpuolelle saakka. Matkalla Jari teki bolognaise-kastiketta+ tagliatelle jota juuri ennen pimeää saatiin syödä. Saaren suojassa tuuli loppui yhtä nopeasti kuin se alkoi jälleen, sekunneissa! Nukuin klo 22-01, heräsin paukuttaviin purjeisiin. Kone käyntiin. Jari nukkui klo 03-07. Välillä jouduin herättämään hänet, koska tuuli alkoi riivatunlaisena juuri kun sain voileivän tehtyä klo 04 ja purjeet piti saada sopiviksi. Pimeässä näin viisi tähdenlentoa, olikohan niitä poikkeuksellisen paljon sinä yönä? Pimeässä on inhottava ajaa isoissa aalloissa, koskaan ei tiedä koska murtuva aalto kastelee kunnolla. Teneriffan länsipuolella ja Gomeran välissä on tuulitunneli. Onneksi purjeita oli tarpeeksi vähän jotta kulku oli turvallista, vauhti 7,5 ja 8,5 välissä. Aamu sarasti ja Jarin ajovuoro alkoi. Autopilotti jaksoi ajaa kun tuuli laski 10 m/s tuntumaan. Olipa rankka yö.
La Palman, Santa cruzin satamaan pääsimme klo 12.15, maileja tuli 125.
Masentavan näköinen pilvimassa saaren päällä.


Vihreät rinteet olivat upeat auringon osuessa niihin.

Olo oli tokkurainen eikä mistään oikein tullut mitään. Parasta tässä satamassa on suihkusta tuleva lämmin vesi, hana perinteinen eikä tarvitse painella nappia eikä tyytyä haaleaan. 

Satamarakennus meistä pohjoiseen

Etelään, siellä myös matkustajalaiva satama

Huoltopäivä. Peräsimen lukitusmutteri ei pitänyt edellisen huollon jäljiltä. Jari mietti ja yöllä keksi mitä sille pitää tehdä.

Takahytin diesel haju selvisi. Diesel sulkuhana tihkuu vähän. Siihen tilalle on etsinnässä sähköinen siirtopumppu. Tältä saarelta sellaista ei löydy. Mahtuukin vaijerit kuorittiin, ne olivat ruostuneet osittain.
Torstaina ehdimme sentään kiertämään kaupunkia. Upea vanha kaupunki ja isot korkeuserot. Kuvat puhukoot puolestaan, huomaa upeat parvekkeet.Santa Maria laivan replikaatio oli museo (laivan alla)


Siistiä


Hurjat korkeuserot. Saaren korkein kohta n 2400m

Olisiko tämä kissa lähtenyt meidän matkaan?

Tätä kuvaa emme itse ottaneet, mutta wau..


Mitähän Veijon ja Petterin kissoille kuuluu?
Miten Ailan eläkepäivät kuluvat? Meidän vene meni kuin käärme automaattiohjauksella ;)

Asko ja Riitta lähettivät viestin ja soittivat keskiviikkona. He olivat Teneriffalla. Voi harmi! Jos olisimme tienneet sen, olisimme voineet pysähtyä sinne. Tai Gomeralle tai...

Pitkä ylitys jännittää. Jos autopilotti toimii, ei ole mitään hätää. Eikä tietysti muutenkaan koska onhan meitä kaksi. Kirjat odottavat, olen säästänyt niitä.

Huomisesta alkaen 6.12., mikään muu ei tavoita kuin satelliittipuhelin. Siihen soittaminen:

Yritämme/ Pidämme satelliitipuhelinta päällä aina klo 12 gmt aikaan, Suomessa -2 tuntia.
Satelliittipuhelin numeromme on +870 77 637 1857. Toivomme paljon viestejä satelliittipuhelimeen jotta emme tylsisty toisiimme. Valitettavasti kaikkeen emme voi vastata.

Satelliittipuhelimeen voit lähettää meille ilmaisen viestin tämän nettisivun kautta.
http://www.inmarsat.com/support/isatphone-pro-support/

Please note your reply is limited to 160 Latin characters or approximately 135 for non-Latin characters. 

Nettisivuja emme näe matkalla, joten sateliittipuhelin viestit ilahduttavat nyt!

Matka Barbadokselle kestää meillä 21-30 päivää.

Nyt jo on siis toivotettava Hyvää Joulua! 
Rauhallista joulua ennen kaikkea.
Uskomme, että olemme perillä ennen vuoden vaihdetta.
Joten uudet vuodet toivotetaan vasta myöhemmin. Barbadoksella ei ole satamaa joten soudamme ensi töiksi rantaan (kumiveneen moottori ei tietenkään toimi ! kun pitäisi)Barbadokselta seuraavat yhteydetEi kommentteja:

Lähetä kommentti